Uhapšen sveštenik u Višegradu zbog krijumčarenja oružja

Region 04. jul 201913:21 > 19:31
Izvor: N1

Sveštenik Bojan Glišić uhapšen je u Višegradu u policijskoj akciji "Lotika", zbog sumnje da se bavio krijumčarenjem oružja i eksplozivnih materija.

Bojan Glišić iz Rogatice, koji je osumnjičen za nedozvoljen promet oružja i eksplozivnih materija, zadržan je u prostorijama višegradske Policijske stanice, nakon što je ispitan u Područnoj kancelariji Višegrad Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo.

Glišić je uhapšen u akciji „Lotika“, u okviru koje su pretresene lokacije u Rogatici gde je službovao, kao i u Višegradu, gde mu žive roditelji.

Akciju usmerenu na razbijanje kriminalne grupe koja se bavi nedozvoljenom proizvodnjom i prometom minsko-eksplozivnih sredstava, kao i vatrenim oružjem, su na području Rogatice i Višegrada realizovali pripadnici entitetske Uprave MUP-a za organizovani i teški kriminalitet, pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo.

Tokom pretresa pronađeno je i oduzeto oko dva kilograma različitog eksploziva, više komada inicijalnih kapisli, jedna mina rasprskavajućeg usmerenog delovanja (MRUD), više komada municije različitog kalibra i više SIM kartica i mobilnih telefona, izjavila je ranije načelnica Odeljenja za odnose sa javnošću MUP-a Republike Srpske Mirna Miljanović.