Fekalije se više ne izlivaju u more u Bečićima

Region 30. jul 201916:36 > 16:39
Shutterstock

Kvar na postrojenju za tretman otpadnih voda kojim upravlja nemačka kompanija WTA je saniran, tako da se fekalije više ne izlivaju u more u Bečićima, potvrdio je medijima predsednik opštine Budva Marko Carević.

Velika količina otpadne vode izlila se u more u Bečićima kod Budve zbog kvara na postrojenju za prečišćavanje kojim upravlja nemačka kompanija WTA.

Zbog kvara je došlo do izlivanja fekalija ispred hotela Iberostaro Belvi i Montenegro. Kvar se dogodio u noći između nedelje i ponedeljka.

POVEZANE VESTI

Zbog izlivanja fekalija i nesnosnog smrada više od 1.500 gostiju tih ugostiteljskih objekata bilo je zatvoreno u svojim sobama.

Carević je rekao da su kvar sanirale i ceo lokalitet dezinfikovale opštinske službe iako postrojenjem upravlja nemačka kompanija WTA.

Postrojenje za tretman otpadnih voda pušteno je u rad u julu 2014. godine, a prema ugovoru investicija je vredna 58,6 miliona evra. Opština će, odnosno DOO Otpadne vode Budva koje je osnovano u maju, preuzeti upravljanje nad postrojenjem 31. marta naredne godine.

Nemačka kompanija se nije zvanično ogašavala povodom incidenta.