Vrhovni državni tužilac Crne Gore negira tvrdnje Kneževića o podmićivanju

Region 16. sep 201910:34 > 10:41
N1

Odbegli biznismen Duško Knežević tvrdi da je preko sekretara Vrhovnog državnog tužilaštva Nenada Vujoševića davao novac vrhovnom državnom tužiocu Ivici Stankoviću i da se radi o stotinama hiljada evra. Stanković je negirao te tvrdnje.

Knežević je „Vijestima“ rekao da se radi o 700-800 hiljada evra i da je Vujoševiću novac davao u poslednje tri godine. Tvrdi i da posjeduje video snimak.

Knežević je dostavio sinoć medijima audio snimak na kome se čuje njegov razgovor i razgovor izvesne osobe, za koju tvrde da je sekretar Vrhovnog državnog tužilaštva Nenad Vujošević i koji kaže da je novac koji mu je dao Knežević predao vrhovnom državnom tužiocu Ivici Stankoviću.

Stanković se navodno u zamenu za novac, „obavezao da prestane progon određenih inostranih klijenata Atlas banke“.

Stanković je negirao tvrdnje o podmićivanju i pozvao nadležne državne organe da „preduzmu sve neophodne korake kako bi se utvrdila puna istina“ u ovom slučaju.

„Na ovakvoj režiji pozavideli bi svi svetski režiseri“, Stankovićev je komentar na snimak koji je objavljen.

Protiv Kneževića se vodi više istraga Specijalnog tužilaštva koje se odnose na utaju poreza, pranje novca i zloupotrebu službenog položaja.

Predsednik Atlas grupe – Knežević, izbegao je hapšenje odlaskom iz Crne Gore u Veliku Britaniju, čiji je takođe državljanin.