Dignuta optužnica protiv veroučitelja koji "bi streljao", "bacao u jamu"…

Region 23. sep 201923:21 > 23:29
Izvor: REUTERS/Jason Reed, ilustracija

Zagrebačko tužilaštvo podiglo je optužnica protiv bivšeg veroučitelja Krešimira Bagarića jer je na predavanju podsticao nasilje i mržnju prema pripadnicima drugih nacionalnosti i veroispovesti i nametao ih učenicima.

Bagarić je bio kratko vreme u istražnom zatvoru, a u međuvremenu je dobio i otkaz u zagrebačkoj Osnovnoj školi Matije Gupca.

Tužalaštvo u Zagrebu traži da se Bagariću zabrani rad u školi i preti mu tri godine zatvora.

Portal Index.hr poseduje snimak jednog učenika koji je snimio Bagarićevo predavanja na nastavi osmog razreda. Bagarić je učenicima objasnio kako je trebalo da izgleda operacija Oluja.

„Mi smo budale, trebali smo pustiti dva koridora. Jedan do Zagreba, a drugi do Rijeke. Pa kad im ponabijaju glave na kolac onda da uđemo. Tako je trebalo biti finoj gospodi zagrebačkoj koja misli da Hrvatska završava u Karlovcu. Debili i kreteni. Kratkovidni“, izneo je svoju taktiku Bagarić.

Kako je snimak nastao nakon presude genaralu Slobodanu Praljku koji je popio otrov u haškoj sudnici, Bagarić je većinu izlaganja posvetio situaciji u Bosni i Hercegovini i usput pohvalio zločine Ratka Mladića nad Bošnjacima.

„Ispada da je đeneral bio u pravu. On je svoje zaštitio. Đeneral je bio u pravu za srpske interese. A mi imamo dudeke“, rekao je on.

Bagarić je učenicima obrazložio koga bi u Hrvatskoj trebalo ubiti.

„Trebalo bi obesiti dva bivša predsednika i jednu bivšu ministarku spoljnih poslova, ali odmah. Po kratkom postupku. Čovek je otvorio predsednički sef i transkripte je dao. Prokleto ti do sedmog koljena bilo, izdajniče“, proklinjao je na času veronauke veroučitelj.

Nagarić je rekao da Stipu Mesića i Vesnu Pusić treba ubiti. „Metak u glavu po kratkom postupku. U prvu septičku jamu baciti. Izdajnike!“, prenosi index.hr.