Makedonska i srpska policija prekinule kanal droge iz zapadne Evrope

Region 06. dec 201916:30 > 16:36
Ilustracija

Policija Severne Makedonije saopštila je da je sa policijom Srbije "realizovala akciju za sprečavanje međunarodnog kanala za transport droge" iz zapadne Evrope u Severnu Makedoniju.

Kako se navodi, u toj policijskoj akciji su uhapšene tri osobe i zaplenjen jedan kilogram i 58 grama kokaina, koji je transportovan od Belgije do Severne Makedonije.

Priveden je 26-godišnji H. S. iz gostivarskog sela Rečane, u čijem je automobilu „seat leon“ koji je parkirao na teritoriji Srbije, pronađeno 1.058 grama kokaina, a uhapšeni su i glavni organizatori transporta droge R. Lj. (36) iz sela Aračinovo kod Skoplja i M. I. (35) iz sela Rečane.

Uhapšeni su, precizira se, i prethodno bili prijavljivani za krivična dela nedozvoljene trgovine drogom zbog čega su izdržavali i zatvorske kazne.

Kako se navodi, policija Severne Makedonije je istragu nad kriminalnom grupom koja je organizovala transport kokaina iz zemalja zapadne Evrope u Severnu Makedoniju sprovela u oktobru i novembru.

„Ta grupa se bavila i uličnom prodajom kokaina na teritoriji Skoplja, Tetova i Gostivara, a nakon potpunog kompletiranja dokaza protiv tih osoba biće podneta krivična prijava Tužilaštvu za organizovani kriminal“, navodi se u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova Severne Makedonije.