Prva žrtva koronavirusa u Sloveniji

Region 14. mar 202021:10 > 21:13
Ilustracija

Stariji muškarac koji je bio zaražen novim korona virusom umro je u Univerzitetskom kliničkom centru u Ljubljani i to je prva žrtva u Sloveniji gde je zaražena 181 osoba.

Kako prenosi Hina, Vlada Slovenije još nije zvanično potvrdila tu informaciju, koju je prenela Slovenačka novinska agencija STA pozivajući se na izvor iz najveće bolnice u Sloveniji.

Reč je o muškarcu iz Metlike, gradića na jugoistoku Slovenije na granici s Hrvatskom, koji je protekle sedmice bio jedno od žarišta zaraze korona virusom, pošto je više osoba bilo zaraženo u sekundarnom kontaktu s lekarom tamošnjeg doma zdravlja koji se vratio iz Italije i bio prvi slučaj zaraze.

Taj lekar tri dana nakon povratka sa skijanja iz Italije dežurao je u ambulanti i bio u kontaktu s gotovo stotinu pacijenata, ali i sa štićenicima lokalnog doma penzionera za koje je takodje bio zadužen.

Prva žrtva korona virusa u Sloveniji, po nezvaničnim podacima upravo je jedan od stanara tog doma za starije osobe u kojem je zaraženo sedam štićenika i petoro zaposlenih.

Iz ljubljanskog UKC-a zadnja dva dana javljali da je troje koji su u toj ustanovi u izolaciji i hospitalizovano zbog korona virusa u kritičnom stanju, odnosno na respiratoru.

Sve informacije o koronavirusu možete pronaći u blogu uživo, kao i na posebnoj stranici Koronavirus.