Uhapšen zbog sumnje da je učestvovao u ubistvu pripadnika "zagoričkog klana"

Region 26. jul 202022:28 > 22:33
Shutterstock

Crnogorska policija uhapsila je Marka Š. (29) iz Podgorice zbog sumnje da je 18. jula učestvovao u ubistvu Saše Klikovca (38), bliskog takozvanom "zagoričkom klanu", preneli su podgorički mediji.

Prema navodima TV Vijesti, on se sumnjiči da je vozio ubicu koji je takodje Podgoričanin, a ta TV je saopštila da u cilju istrage njegov identitet neće objaviti.

Službenici policijskog Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije došli su do osumnjičenog Marka Š. na osnovu dokaza iz „golfa“, koji je korišćen u zločinu, a kasnije pronadjen na planini Radovče, 40-ak kilometara od Podgorice.

TV Vijesti navode da je on nakon hapšenja priznao istražiteljima da je vozio ubicu.

Saša Klikovac ubijen je 18. jula nešto pre 10 sati ispred porodičnog restorana „Kod Crnogorca“ u naselju Cijevna u Zeti.

Klikovac se dovodi u vezu sa zagoričkim klanom, koji je blizak kavačkom kriminalnom klanu.

Zato je policija, kako navodi Pobjeda, privela na informativni razgovor sedam osoba bliskih „škaljarskom klanu“. Inspektori proveravaju njihov alibi.

U ratu kavačkog i škapljarskog klana do sada je ubijeno oko 50 ljudi. Medju njima je bilo i slučajnih žrtava a poslednje ubistvo se dogodilo na Krfu kada su pre dva dana ubijeni Baranin Alan Kožar i Damir Hadžić iz Užica, za koje je važilo da su bliski škaljarcima