Dodik: Srpski narod je podneo najveću žrtvu u borbi protiv fašizma

Region 27. jul 202014:34 > 14:46
N1

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik čestitao je svim učesnicima Narodnooslobilačkog rata (NOR) 27. jul, Dan ustanka protiv fašizma u Bosni i Hercegovini, naglasivši da je srpski narod nosilac antifašističke borbe.

Dodik je istakao da je srpski narod dao najveći doprinos u borbi protiv fašizma i prvi se digao na ustanak, podnoseći i najveću žrtvu u borbi protiv ove najveće pošasti u prošlom veku, prenosi RTRS.

On je rekao da je ovo datum kada treba sa posebnim pijetetom da se setimo svih žrtava koji su dali svoje živote za slobodu i mir, saopšteno je iz kabineta srpskog člana Predsedništva BiH.

„Naša je sveta dužnost da se prisetimo svih koji su dali živote da danas živimo u miru, kao i preživelih boraca NOR, da čuvamo uspomenu na našu svetlu istoriju i nastavimo njihovim putem negujući antifašističku tradiciju“, istakao je Dodik.

On je naveo da o tome koliku žrtvu je podneo srpski narod svedoče brojna stratišta, jame, grobnice i spomenici, zbog čega im dugujemo večnu zahvalnost i poštovanje, a njihova hrabrost, odlučnost i žrtva koju su podneli nikada ne smeju da budu zaboravljeni.