Mediji: Duško Knežević nije više na Interpolovoj poternici

Region 06. avg 202016:22 > 16:26
Izvor: N1

Predsednik Atlas grupe Duško Knežević ne nalazi se više na Interpolovoj crvenoj poternici koju je za njim raspisala Crna Gora, potvrđeno je agenciji Beta u krugovima bliskim odbeglom biznismenu.

Vijesti su objavile da je Knežević podneo zahtev kojim se tražio ukidanje tri poternice uz obrazloženje da su u suprotnosti sa Interpolovom pravnom regulativom.

U dokumentu u koji su Vijesti imale uvid piše da je žalba usvojena i da su sve tri poternice ukinute i uklonjene iz Interpolovog sistema.

U odluci Komisije za kontrolu međunarodnih poternica, kako navode Vijesti, piše da „postoji preovlađujuća politička dimenzija slučaja i Interpol bi samim tim mogao da posluži kao sredstvo za politički motivisane aktivnosti, čime bi se negirala njegova [Interpolova] neutralnost…“ i da „… (Interpol) zaključuje da informacije dostavljene od strane crnogorskih vlasti ne zadovoljavaju Član 3. Interpolovog statuta“.

Za Kneževićem je Crna Gora izdala poternicu posredstvom Interpola zbog navodnih višemilionskih malverzacija, kojima je oštetio državu.

Protiv njega su podignute tri optužnice – za organizovanje kriminalne grupe, pranje novca i zloupotrebu položaja u privrednom poslovanju.