Odbornik DPS i jedan policajac ranjeni u pucnjavi u Baru

Region 04. okt 202013:08 > 13:17
Izvor: N1 (arhiva)

Predsednik mladih Demokratske partije socijalista i odbornik u Skupštini opštine Bar Božidar Janković i policijski službenik Aleksandar Đurđić ranjeni su u restoranu u tom crnogorskom gradu.

Mediji prenose da policija intenzivno traga za Branislavom Đukićem (36), osumnjičenim da je iz vatrenog oružja ranio Jankovića i Đurđića u konobi „Makina Vučinića“ u Dobrim vodama u Baru.

Dežurna služba Centra bezbednosti Bar dobila je prijavu u 3.50 da je došlo do upotrebe vatrenog oružja i da su povređene dve osobe, koje su van životne opasnosti.

Policija je saopštila da je utvrdila da je napadač posle svađe s vlasnikom lokala najverovatnije ušao u sukob sa policijskim službenicima Đurđićem i Sašom Kneževićem, za koje se pretpostavlja da su obavljali poslove obezbeđenja lokala.

Đukić je ubrzo počeo nasumično da puca u pravcu lokala, a zatim i u unutrašnjost objekta, gde su bili vlasnik konobe, dva člana osoblja, Đurđić i Knežević.

Pozivajući se na saznanja iz policije, podgorička Pobjeda navodi da je Đurđić tada zadobio povrede u predelu stopala, u vidu okrznuća pete, i da se utvrđuju okolnosti pod kojima je Janković zadobio prostrelnu ranu.

„Postoji velika verovatnoća da je ista zadobijena tokom dolaska izvršioca na lice mesta u njegovom vozilu“, dodaje Pobjeda.