Sednica o novoj Vladi Crne Gore odložena za 2. decembar

Region 11. nov 202020:15 > 20:38
N1

Sednica na kojoj će biti razmatran izbor nove Vlada Crne Gore odložena je za 2. decembar, saopštio je predsednik Skupštine Aleksa Bečić.

„Nakon današnjih konsultacija i dogovora sa šefovima svih poslaničkih klubova, dogovoreno je da sednica povodom donošenja Odluke o dopuni Poslovnika sa ciljem omogućavanja funkcionisanja Skupštine u uslovima epidemije kovida 19, bude održana 23. novembra, a sednica povodom izbora nove Vlade 2. decembra“, objavio je Bečić na Tviteru.

Želeći da izbegne zloupotrebe, podele, neslaganja, skretanje pažnje sa gorućih tema i izbora nove Vlade, Bečić je naveo da je spreman na svakom koraku da da doprinos pomirenju, koheziji i pogledu u budućnost, uz uvažavanje zahteva i stavova opozicije.

Krivokapić: Uskoro novo ime ministra policije

Mandatar Zdravko Krivokapić kazao je da ostaje pri stavu da Nikola Terzić ima kredibilitet, sposobnost i neophodnu stručnost za obavljanje funkcije ministra unutrašnjih poslova.

Najavio je da će uskoro saopštiti novo ime koje će pokrivati taj resor, prenose Vijesti.

Advokat Nikola Terzić obavestio je sinoć mandatara da je povukao kandidaturu za funkciju ministra unutrašnjih poslova, dan nakon što je Pobjeda objavila da Terzić nije nestranačka ličnost, već da je bio inicijalni potpisnik platforme „Crno na bijelo“ kojim je formirana koalicija Dritana Abazovića, jedna od onih koje sklapaju novu vlast, a da je Terzić bio i opunomoćeni predstavnik Građanskog pokreta Ura u Opštinskoj izbornoj komisiji Podgorice tokom nedavnih poslaničkih izbora.

U javnoj objavi na Tviteru, Terzić se zahvalio na poverenju Krivokapiću, naglasivši da je reč o „pravičnom i poštenom čoveku koji je potreban Crnoj Gori“.

Njegov postupak Krivokapić vidi kao čin slobodne volje.

„Želim mu uspeh u daljem radu. Ne očekujem nikakvu vrstu posledica na ustanovljene obaveze i rad koji uveliko traje, a u kojem je i gospodin Terzić imao udela. Imaćemo novog kandidata za ministra unutrašnjih poslova. To je jedina posledica“, kazao je Krivokapić.

Novo rešenje za ministra unutrašnjih poslova, Krivokapić je najavio uskoro, a nagoveštava i izmene u sastavu buduće Vladi, u cilju zastupljenosti nacionalnih manjina.

Mandatar Krivokapić je prvobitno najavio vladu od 12 eksperata, ali je predlogom da i Abazović bude ministar, prekršio taj princip, što je i priznao rekavši da je „imenovanje lidera GP Ura bilo neprincipijelno, ali ne bismo ni govorili o vladi da nije bio Dritana Abazovića“.