Tomo Medved menja Plenkovića u slučaju sprečenosti da obavlja funkciju

Region 01. dec 202012:49 > 12:54
Arhiva

Hrvatski premijer Andrej Plenković, koji je u izolaciji zbog infekcije koronavirusom, odredio je potpredsednika Vlade Tomu Medveda da ga menja u slučaju sprečenosti, jer u ovom mandatu nije odredio prvog potpredsednika Vlade.

POVEZANE VESTI

„Predsednik vlade odredio je potpredsednika vlade Tomu Medveda da ga menja u slučaju sprečenosti, ali za sada za to nema potrebe. Vlada najnormalnije funkcioniše, a premijer se oseća se dobro i obavlja sve aktivnosti i obaveze od kuće“, rekao je portparol vlade Marko Milić.

Plenković u ovoj fazi nije dužan da izabere potpredsednika koji ga menja u slučaju sprečenosti, ali je ipak to učinio.

Plenkoviću je u ponedeljak, posle drugog testiranja, potvrđen koronavirus, nakon što je od subote bio u samoizolaciji jer je njegova supruga pozitivno testirana.

Prvi nalaz hrvatskog premijera je bio negativan, pa mu je određena mera samoizolacije u trajanju od deset dana.

„Predsedniku vlade ranije je određena epidemiološka mera samoizolacije i sada mu se određuje mera izolacije u trajanju od 10 dana. Trenutno se oseća dobro, a svoje aktivnosti i obaveze nastavlja da obavlja od kuće i slediće sva uputstva lekara i epidemiologa“, objavila je Vlada Hrvatske.

Plenković je u utorak iz samoizolacije vodio sednicu Vlade, na kojoj su donete nove mere za pomoć preduzetnicima, kao i nove mere na granicama i kazne za kršenje mera.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.