Ambasada SAD u Podgorici osudila neosnovane optužbe novinarke RTCG

Region 09. dec 202015:48 > 15:55
N1

Američka ambasada u Crnoj Gori saopštila je da su optužbe protiv ambasadorke Džudi Rajzing Rajnke, koje je novinarka Tamara Nikčević iznela u emisiji Teleskopijana RTCG, neosnovane i da jasno ukazuje na potrebu za višim profesionalnim novinarskim standardima u Crnoj Gori.

Novinarka Tamara Nikčević je u emisji RTCG u utorak uveče objavila da je ambasadorka SAD Džudi Rajzing Rajnke na jednoj privatnoj večeri projektovala da će predsednik Crne Gore Milo Đukanović izvesti tenkove na ulice nakon izbora 30. avgusta.

„Neosnovane optužbe protiv ambasadorke Rajnke izrečene na RTCG jasno ukazuju na potrebu za višim profesionalnim novinarskim standardima u Crnoj Gori. Razočaravajuće je videti takav neprofesionalizam od strane javnog medijskog servisa koji ima mandat da informiše, a ne da obmanjuje javnost“, piše u objavi ambasade na Tviteru, prenele su Vijesti.

Reagovao je danas i premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić, koji je, takođe, na tviter nalogu napisao da RTCG tri decenije progoni neistomišljenike Demoratske partije socijalista (DPS) i da je vreme da se javni servis vrati građanima.

„Sada je po nalogu DPS javni servis krenuo u progon diplomata. Javni servis Crne Gore što pre vratiti građanima koji je i plaćaju“, poručio je Krivokapić.

Pojedine političke stranke i predstavnici civilnog društva ukazali su da je postupak novinarke neprimeren i neprofesionalan i zatražili da se izvini ambasadorki SAD.