Đukanović: Prethodnih 30 godina govore o našoj konkurenciji, ne o nama

Region 12. dec 202015:32 > 15:35
N1

Želimo Crnu Goru koja će biti demokratska, u kojoj će verske zajednice imati svoje mesto, ali nećemo po srednjovekovnom modelu iz crkve upravljati državom, izjavio je danas u Nikšiću predsednik Crne Gore i Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović.

„Pokušavaju da predstave da je u Crnoj Gori sve propalo i da je sve to propalo zahvaljujući DPS. Upravo je suprotno, u ovih 30 godina urađeno je više za Crnu Goru, nego u bilo kojih 30 godina u njenoj prethodnoj istoriji“, rekao je Đukanović u obraćanju predsednicima mesnih odbora DPS Nikšić, prenosi RTCG.

On je istakao da DPS nikad nije bila populistička partija i dodao da je sve što radi i nudi politička konkurencija DPS „negde na nivou internetskih spoznaja“, vrlo površno.

POVEZANE VESTI

„To su danas pročitali, ali zapravo niti znaju dubinu problema, ni u balkanskoj politici, ni u evropskoj politici, ni u crnogorskoj politici. Crna Gora je morala da sačeka da mi ne pobedimo, da bi se čuo glas razuma, koji kaže – u redu, pobedili ste, izvolite. Prethodnih 30 godina toga nije bilo, to govori o našoj konkurenciji, ne o nama“, rekao je Đukanović.

Govoreći o izazovima koji čekaju partiju u narednom periodu, Đukanović je naveo da je DPS sada pred zahtevom kako odgovoriti očekivanju javnosti, da bi obnovili poverenje, a s druge strane kako da ta odluka bude pametna.

„Da ne uništimo ono što je naša temeljna vrednost, ono što je naša komparativna prednost. Naša komparativna prednost na crnogorskom političkom tržištu je – kvalitet politike“, istakao je Đukanović.