Mostarski HDZ traži da Sergej Trifunović bude proglašen personom non grata

Region 18. dec 202007:58 > 14:20
N1

Gradski odbor HDZ BiH u Mostaru zatražio je da se glumac Sergej Trufunović proglasi personom non grata jer je, kako navode, objavom na Instagram profilu vređao kandidatkinju ove stranke za Gradsko veće na lokalnim izborima, koji se održavaju 20. decembra.

Trifunović je, kako navode, 17. decembra objavio fotografiju kandidatkinje HDZ BiH uz neprikladnu poruku na mestu izbornog slogana. Montaža je izazvala brojne negativne komentare, a nakon nekog vremena on je objavu uklonio.

Iz mostarskog HDZ „najoštrije su osudili šovinističku objavu i iskazani govor mržnje poznatog beogradskog glumca i političkog aktiviste Sergeja Trifunovića“.

„Žalosti činjenica da se tako u kontinuitetu već godinama u javnom prostoru ponaša jedan ‘deklarisani’ borac za demokratsku Srbiju i prava građana, Mostarac po rođenju, dramski umetnik, kojem je Mostar nebrojeno puta ukazao gostoprimstvo na Festivalu glume, a on je uzvratio uvredama, lažima i mržnjom“, kazali su iz HDZ.

Naveli su kako ovo nije „prvi istup“ Trifunovića.

https://www.instagram.com/p/CI7rhwjJqbo/

„Još nam je u sećanju njegov istup povodom tragične smrti generala Slobodana Praljka, nad kojom je likovao kao poslednji varvarin“, naveli su.

Gradski odbor HDZ BiH Mostar će, povodom ovog istupa, kako je navedeno, preduzeti sve zakonom predviđene korake protiv Trifunovića u „cilju zaštite svoje kandidatkinje“.

„Ovim putem pozivamo sve udruge za zaštitu prava žena i omladine da osude ovakve obrasce ponašanja prema ženama, uz predlog da se šovinista Trifunović u rodnom gradu proglasi personom non grata“, poručeno je iz mostarskog HDZ.