DPS: URA izdala građansku Crnu Goru podrškom izmeni Zakona o veroispovesti

Region 23. dec 202015:25 > 15:33
N1/arhiva

Odlukom Glavnog odbora URA da podrži izmene Zakona o slobodi veroispovesti, koje su pisane u hramovima Srpske pravoslavne crkve i isporučene Vladi na hitno usvajanje, ta partija je zakucala poslednji ekser u kovčeg svog lažnog građanskog opredeljenja, ocenila je Demokratska partija socijalista.

Glavni odbor Građanskog pokreta URA je na sednici u utorak uveče podržao izmene Zakona o slobodi veroispovesti, sa konstatacijom da je Crnoj Gori potrebno pomirenje.

Kako se ističe u saopštenju DPS, da bi dobili funkcije u izvršnoj vlasti, i na taj način zastupali interese dela tajkunskog lobija, pojedinci u GP URA su pristali da pogaze sve principe iza kojih su se skrivali u izbornoj kampanji.

Iz DPS poručuju i da je GP URA otvoreno varao „svoje suverenistički i građanski orijentisane birače“.

„Jadan je alibi koji su ponudili javnosti da se usvajanjem ovakvog nakaradnog zakonskog rešenja smanjuju podele u društvu. Podjednako jadan kao i uloga koja je URI dodeljena u ovom lutkarskom pozorištu od Vlade, gde konce drži SPC“, navodi DPS.

DPS poziva Abazovića da odgovori da li je odluka URA da glasa za otuđivanje verskih i sakralnih objekata koji su vlasništvo države Crne Gore doneta na sastanku medijskih tajkuna Miodraga Perovića i Željka Ivanovića sa protojerejem Gojkom Perovićem i ostalim sveštenicima ili na Glavnom odboru te stranke.