Abazović: Vlada će upirati prstom u svakoga ko je korumpiran

Region 23. dec 202017:55 > 18:00
N1

Vlada neće tolerisati javašluk i upiraće prstom u svakoga ko je korumpiran, bez obzira da li će to da prate druge grane, rekao je potpredsednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović i pohvalio akciju Specijanog tužilaštva, po čijem je nalogu uhapšen direktor Uprave za nekretnine Dragan Kovačević, prenose Vijesti.

„Obećali smo da ćemo odlučno da se borimo protiv korupcije i organizovanog kriminala, naročito protiv korupcije na visokom nivou koja vodi prema ljudima koji su obavljali značajne pozicije, a mislim da je direktor Uprave za nektretnine izuzetno važna pozicija u svakoj državi“, rekao je Abazović prilikom posete Pljevljima.

On je istakao da poštuje načelo prezumpcije nevinosti svakog čoveka, zbog čega ne želi da komentariše taj slučaj, ali želi da pohvali Specijalno tužilaštvo. 

„Čestitam na današnjoj akciji i sada je na nadležnima da dokažu krivicu ili da oslobode čoveka. Mislim da ćete veoma brzo biti iznenađeni novim slučajevima. Ne želim ništa da najavljujem i da kažem da će se desiti uskoro, ali je borba protiv korupcije prioritet u radu Vlade“, rekao je Abazović. 

On je ponovio da će uskoro biti raspisan konkurs za direktora Uprave policije.