Za sada jedino Ivanić prihvatio poziv Vučića

Region 15. jul 201507:40 > 07:49
N1

Poziv premijera Srbije da svi članovi Predsedništva BiH posete Srbiju za sada je prihvatio jedino predsedavajući Predsedništva BiH Mladen Ivanić, pišu "Večernje novosti".

Mladen Ivanić je za beogradski dnevnik rekao da je Vučić pozivom članovima predsedništva BiH da posete Srbiju povukao još jedan državnički potez koji doprinosi pomirenju i smirivanju strasti.

„U duhu jačanja dobrosusedskih odnosa, očekujem da će što pre doći do posete i susreta. Svi političari u BiH, zajedno sa državnicima Srbije moraju zajedno raditi na pomirenju i smirivanju situacije“, rekao je Ivanić za Večernje novosti.

Aleksandar Vučić uputio je u utorak zvaničan poziv predsedavajućem i članovima Predsedništva BiH Mladenu Ivaniću, Draganu Čoviću i Bakiru Izetbegoviću da što skorije dođu u zajedničku posetu Srbiji.

Kako je saopšteno iz vladine Kancelarije za saradnju sa medijima, Vučić je u pismu članovima Predsedništva BiH naveo da ih poziva „polazeći od uverenja da su naše dve zemlje čvrsto i trajno opredeljene da jačaju međusobne bilateralne odnose i da sva otvorena pitanja rešavaju u neposrednom dijalogu i duhu dobrosusedstva, a na dobrobit građana dve zemlje“.