Abazović: Crna Gora stoji uz partnere iz NATO po pitanju rata u Ukrajini

Region 29. nov 202214:452 komentara
Izvor: Savo Prelevic/AFP (arhiva)

Crna Gora nedvosmisleno stoji uz svoje partnere iz NATO-a po pitanju rata u Ukrajini, izjavio je u Bukureštu crnogorski premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović.

Po dolasku na dvodnevni sastanak šefova diplomatija članica NATO-a, Abazović je srpskim novinarima rekao da Crna Gora „iskazuje veliku solidarnost“ sa članicama alijanse i dodao da navija za mir, ali da pruža „punu podršku teritorijalnom integritetu i suverenitetu Ukrajine“.

Pročitajte još

„Rat u Ukrajini je izazvao velike poremećaje u celoj Evropi i svetu, što se odražava i na Zapadni Balkan. Uz dozu solidarnosti i saradnje, možemo da činimo više, a damo doprinos da se stvari što pre normalizuju. Crna Gora nedvosmisleno stoji solidarno uz svoje partnere“, kazao je Abazović.

Naveo je da Crna Gora „pruža punu podršku miru i saradnji“ na Zapadnom Balkanu i dodao da se raduje što su na sastanku u Bukureštu i zemlje iz regiona.

Uz ministre spoljnih poslova 30 članica NATO-a, na sastanku su prisutni i šefovi diplomatija Švedske, Finske, Ukrajine, Bosne i Hercegovine, Gruzije i Moldavije.

Komentari

Vaš komentar