Abazović: Glasaćemo za razrešenje Đukanovića, to je važna politička poruka

Region 24. sep 202210:10 16 komentara
Dritan Abazović
REUTERS/Stevo Vasiljevic

Predsednik vlade Crne Gore u tehničkom mandatu Dritan Abazović rekao je da bi u Skupštini trebalo da se izglasa inicijativa o razrešenju predsednika Mila Đukanovića. On je istakao da se time šalje važna politička poruka, a da je pitanje za pravnike da li to može da se operacionalizuje zbog situacije sa Ustavnim sudom.

Pročitajte još:

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović je podneo zahtev za skraćenje mandata Skupštini, koji je vraćen, dok je Demokratski front pokrenuo inicijativu za razrešenje Đukanovića, za šta je potrebno mišljenje Ustavnog suda koji još nije formiran.

„Ja mislim da treba da izglasamo tu inicijativu i da na taj način parlament uputi jasnu poruku šta misli o predsedniku države. To je jako važna politička poruka. Da li ona može da se operacionalizuje zbog ovakvog Ustavnog suda, to je sada upitno pitanje za pravnike, ali definitivno taoci smo jednog čoveka 30 godina i sada treba i dalje da nastavimo da budemo taoci. Ne mislim da je to dobro. I mislim da je i ta situacija objašnjena ovde brojnim partnerima, ne samo američkim i mislim da je svima jasno. Prolazimo kroz jedan težak period. Logično je posle 30-godišnje vlasti da sve ne ide baš glatko. To je sasvim logično“, rekao je Abazović za Glas Amerike.

U intervjuu za Glas Amerike, posle prvog obraćanja Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija, Abazović je ponovio da će garantovati da Crna Gora neće menjati spoljnopolitički kurs i da je to preneo međunarodnim partnerima.

Sa američkim zvaničnicima, kako je rekao, razgovarao je i o obaveštajnom izveštaju prema kojem je Rusija tajno finansirala Demokratski front (DF) 2016. i verovatno 2018. godine, što će biti istraženo.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare