Abazović: Među uhapšenima i jedan od top pet krijumčara kokaina u Evropi

Region 17. mar 202322:526 komentara
Crna Gora, skupština Crne Gore, Podgorica, inicijativa za smenu Dritana Abazovića,
N1

Veće za nacionalnu bezbednost saopštilo je večeras da je hapšenje policajaca istorijsko u Crnoj Gori, jer je razbijena mreža organizovanih kriminalnih grupa koje imaju uporište u Upravi policije.

„Koliko god porazno bilo za društvo da kriminalni klanovi imaju saradnike i logistiku u bezbednosnom sektoru, zaključeno je da je neophodno što pre uhvatiti se u koštac sa kriminalom u svim državnim institucijama, ne samo u Upravi policije, i tu borbu dovesti do kraja, odnosno do procesuiranja svih službenika koji su učestvovali u kriminalnim aktivnostima“, navedeno je u saopštenju.

Premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović kazao je ranije danas da jedan od uhapšenih važi za jednog od top pet krijumčara kokaina u Evropi. Istakao je da se radi o više tona kokaina i vrednosti koja na crnom tržištu sigurno iznosi više od 100 miliona evra. Nije želeo da saopšti više detalja.

Službenik Potražne jedinice policije Goran Stojanović, njegov kolega, suspendovani inspektor u Sektoru za borbu protiv droge Milan Popović i bivši policijski specijalac Vladimir Bajčeta uhapšeni su po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva zbog sumnje da su deo kriminalne organizacije.

Spisak osumnjičenih nije konačan, već su izdati nalozi za hapšenje još nekoliko osoba, među kojima su i službenik Sektora za borbu protiv kriminala Ivan Stamatović kao i bivši službenik Sektora obezbeđenje ličnosti Nebojša Bugarin.

List Pobjeda je preneo da je uhapšeni Popović radio kao inspektor za droge u Kotoru i blizak je Ljubu Miloviću za kojim je prošle godine raspisana poternica.

Popović i Milović su suspendovani jer su 2018. godine oteli konobara, tukli ga i terali da prizna da krade novac iz lokala u Kotoru čiji je vlasnik Milović.

Bajčeta je bivši telohranitelj Pljevljaka Duška Šarića, brata šefa Darka Šarića koji se terete za šverc kokaina iz Južne Amerike.

Stojanović, po pisanju medija, je kum Milovića.

Vijesti su prenele da su lišeni slobode navodno plaćenici kavačkog klana, na čijem je čelu Radoje Zvicer. Glavni dokaz protiv te grupe je kriptovana telefonska Skaj komunikacija, koju je crnogorskim istražiteljima dostavio Evropol.

Komentari

Vaš komentar