Abazović: Ne znam zašto Srbija ne izruči Svetozara Marovića

Region 07. maj 202119:599 komentara
N1

"Nikad nismo dobili konkretan odgovor na pitanje zašto Srbija odbija da nam izruči bivšeg predsednika SCG Svetozara Marovića, koji je priznao da je bio na čelu organizovane kriminalne grupe koja je napravila štetu Crnoj Gori koja se meri stotinama miliona evra", rekao je u intervjuu za Nova.rs potpredsednik Vlade Crne Gore i koordinator službi bezbednosti Dritan Abazović.

Praveći osvrt na odnose sa Srbijom, Abazović kaže da postoji prostor za unapređenje saradnje dveju država, te da je jedan od problema i to što zvanični Beograd ne želi da izruči Crnoj Gori nekada drugog čoveka DPS-a Svetozara Marovića.

„To je jedan kamen spoticanja, možda ih ima više, ali to je prilično vidljiv problem. Ja nemam razumevanja za objašnjenje zbog čega se taj čovek ne privodi pravdi. Znate i sami da su u nekoliko navrata ljudi iz vrha srpske vlasti upitani za proces oko Marovića, ali ja nikad nisam od njih čuo, makar javno, neko objašnjenje koje bi imalo neki veći smisao“, naveo je Abazović za Nova.rs, ističući da je veoma lako uhapsiti Marovića, ukoliko postoji volja za to.

Tog čoveka je lako privesti pravdi, kazao je.

„Nama to znači mnogo, a nisam siguran da vama bilo šta znači. Zbog toga postoji određena nelogičnost koja se vrti oko tog Marovića. On slobodno patrolira ulicama Beograda i redovno ga viđaju Crnogorci koji tamo borave. Ipak, ja ne vidim razlog da ga državni organi Srbije ne isporuče za nešto što predstavlja ogromnu materijalnu štetu pričinjenu našoj zemlji. Očekujem da će se u jednom trenutku situacija promeniti i verujem da će kolege iz Srbije u jednom trenutku odlučiti da to i urade, zato što ne vidim nikakvu logičnu ravan da to ne učine“, zaključio je  Abazović.

Komentari

Vaš komentar