Abazović: Nemam problem zbog posete Ostrogu, želja da se potpiše Temeljni ugovor

Region 12. maj 202215:57
Dritan Abazović
REUTERS/Stevo Vasiljevic

Premijer Crne Gore Dritan Abazović kazao je posle razgovora s patrijarhom Srpske pravoslavne crkve (SPC) Porfirijem, da nema problem da posećuje verske objekte i tu se sastaje s verskim poglavarima, a izneo je želju da njegova vlada potpiše Temeljni ugovor sa SPC.

Posle sastanka u Ostrogu s Porfirijem i mitropolitom Joanikijem, upitan o Temeljnom ugovoru sa SPC, Abazović je rekao da ostaje pri ranijim stavovima i da bi „voleo da njegova vlada potpiše taj dokument“.

Povezane vesti

„Ostajemo pri svojim stavovima, ne postoji nikakva dramatizacija, obaveza države je da se to završi nadam se da će se završiti na najbolji mogući način kao sa drugim verskim zajednicama. Moja je želja da ova vlada stavi tačku na to“, rekao je premijer o Temeljnom ugovoru.

On je kazao da ga „raduje što Crna Gora ide putem pomirenja i pravde“.

„Svako je dobrodošao, svi dobronamerni. Politika vlade će biti takva prema svim dobronamernim ljudima“, rekao je Abazović.

Upitan da li je primereno da se premijer sekularne države sastaje s nekim u manastiru, kazao je da nema problem da posećuje i verske objekte, budući da se, kako je naveo, trudi da bude premijer svih građana.

„Sve što je u Crnoj Gori je naše, zajedničko i treba da služi svima“, rekao je Abazović.

Hiljade vernika iz Crne Gore i regiona došle su u manastir Ostrog koji danas slavi praznik Svetog Vasilija Ostroškog, a mnogi su prenoćili na platou ispred manastira.

Medju vernicima su i bivši premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić i nekoliko ministara iz nekadašnje njegove vlade.

Najavljena je litija u 18 sati u Nikšiću.

Komentari (0)

Vidi sve komentare