Abazović: Peruničić je nalogodavac nezakonitog praćenja političara i novinara

Region 06. feb 202111:233 komentara
N1

Potpredsednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović rekao je da je bivši direktor Agencije za nacionalnu bezbednost (ANB) Dejan Peruničić nalogodavac nezakonitog praćenja političara, novinara i ljudi sa javne scene.

Abazović je na vanrednoj konferenciji za novinare poručio da se neće tolerisati pokušaj rušenja i diskreditaciju Agencije i širenje tajnih podataka suprotno zakonu.

„Moramo da budemo svesni činjenice da tajni podaci koje poseduje ANB nisu samo tajni podaci države Crne Gore, nego i NATO-a“, istakao je Abazović.

On je rekao da su odlučni da se suprotstave pokušaju bilo kakvog bacanja senke na ljude koji časno rade svoj posao za razliku od nalogodavaca koji su protivzakonito naređivali da se prate ljudi.

„Želim javno da optužim Peruničića da je on nalogodavac svih tih stvari, zato što službenici Agencije ne mogu preduzimati aktivnosti ukoliko nemaju naredbu i nalog direktora Agencije. Da li je Peruničiću neko iz državnog vrha, kriminalnih struktura ili bilo koje drugo lice davalo naloge, on je dužan da kaže“, rekao je Abazović.

Komentari

Vaš komentar