Abazović i Đukanović: Tragedija koju Crna Gora ne pamti

Region 12. avg 202219:30 > 23:18 5 komentara
Cetinje
Tanjug/AP Photo/Risto Božović

Premijer Crne Gore Dritan Abazović saopštio je da je današnji događaj na Cetinju tragedija koju Crna Gora ne pamti. Predsednik Milo Đukanović kazao je da je u pitanju nezapamćena tragedija koja pogađa celu Crnu Goru.

Đukanović je izrazio najiskrenije saučešće unesrećenim porodicama, svima koji su izgubili svoje najmilije.

„Duboko sam potrešen vešću o strašnoj tragediji na Cetinju. Izražavam najiskrenije saučešće unesrećenim porodicama, svima koji su izgubili svoje najmilije. Svi kao društvo moramo biti solidarni s njima u ovim teškim trenucima.Ovo je nezapamćena tragedija koja pogađa celu Crnu Goru. Stoga pozivam Vladu da proglasi Dan žalosti u državi. Povređenima želim brzi oporavak“, napisao je Đukanović na Twitteru.

Premijer Crne Gore Dritan Abazović je sa ministrom zdravlja Dragoslavom Šćekićem i ministrom unutrašnjih poslova Filipom Adžićem posetio dvoje povređenih u cetinjskoj opštoj bolnici.

„Svi smo šokirani, molimo građane Crne Gore da mislima budemo uz porodice poginulih, da žrtve koje su ranjene od kojih su neke na svu sreću van životne opasnosti, da se sve završi kako treba“, rekao je on ispred bolnice.

Abazović je pozvao građane da mislima budu uz porodice stradalih.

„Pozivam sve građane Crne Gore da mislima zajedno budemo uz porodice nevino stradalih žrtava, njihove rođake, prijatelje i sve građane Prijestonice Cetinje“, napisao je Abazović na Telegramu.

Podsećamo, u cetinjskom naselju Medovina, u blizini Vladinog doma, ubijeno je 11 osoba, uključujući i napadača. Televizija „Vijesti“ javlja, pozivajući se na izvore iz policije i tužilaštva, da je napadač V.B. usmrtio najmanje 10 osoba, a da su četiri osobe prevezene u Klinički centar, te da među poginulima ima i maloletnih osoba. Novinarka TV „Vijesti“ Svetlana Đokić za N1 kaže da je u pitanju najveće masovno ubistvo u novijoj istoriji Crne Gore i potvrđuje da među žrtvama ima i dece.

Cetinje Cetinje
Tanjug/AP Photo/Risto Božović
Cetinje Cetinje
Tanjug/AP Photo/Risto Božović
REUTERS/Stevo Vasiljevic
Tanjug/AP Photo/Risto Božović
Cetinje Cetinje
Tanjug/AP Photo/Risto Božović
Cetinje Cetinje
printscreen/Fonet
Cetinje Cetinje
printscreen/TV Vijesti
Cetinje Cetinje
printscreen/TV Vijesti

Abazović je, u međuvremenu, objavio da će u Crnoj Gori biti proglašena trodnevna žalost.

Vučić i Ministarstvo spoljnih poslova Srbije uputili saučešće

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izrazio je saučešće porodicama ubijenih u tragediji na Cetinju.

On je izraze saučešća uputio svim građanima Crne Gore, premijeru Dritanu Abazoviću i predsedniku Milu Đukanoviću.

„Cela Srbija je uz njih“, poručio je Vučić u intervjuu za televiziju Prva.

„Veoma su nas rastužile potresne vesti sa Cetinja. Saučestvujemo u bolu građana Crne Gore. Porodicama i prijateljima preminulih izražavamo najiskrenije saučešće, a povređenima najtoplije želje za brz oporavak“, navelo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije na Tviteru.

Borel: U mislima smo sa vama

Visoki predstavnik Evropske unije za spoljnu politiku i bezbjednost Žozep Borel uputio je saučešće porodicama stradalih, kao i stanovništvu Crne Gore, nakon tragedije na Cetinju.

„U mislima smo sa vama“, napisao je Borel na Tviteru.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare