Abazović: Vlada Crne Gore donela je istorijske odluke, a to će se tek videti

Region 19. avg 202211:40 > 13:12 14 komentara

Poslanici Skupštine Crne Gore danas se, na inicijativu pet stranaka predvođenih Demokratskom partijom socijalista (DPS) Mila Ðukanovića, izjašnjavaju o predlogu za izglasavanje nepoverenja vladi Dritana Abazovića.

Abazović je uoči sednice rekao da je Vlada Crne Gore „donela istorijske odluke“, a da će se to „tek videti“.

POVEZANE VESTI

„Ako neko misli da treba ići u destabilizaciju, širiti mržnju prema verakim zajednicama, ne mogu da osporim to mišljenje“, kazao je Abazović.

Kako je rekao, njegova vlada radila je na promociji „građanske Crne Gore“.

„To smeta nekim opcijama koji su navikli na drugačije. Balkan je mesto gde ljudi žele da drže stvari pod tepihom, ja sam tepih okrenuo naopako. Ili ćemo ići napred ili tavoriti u mestu, o tom se raspravlja u skupštini“, kazao je Abazović.

Abazović je kazao da rekonstrukcija Vlade, ukoliko danas ne dođe do njenog pada, podrazumeva da on ostane premijer.

On je rekao da nije imao konkretne razgovore u vezi sa eventualnom rekonstrukcijom Vlade, ukoliko ona ne padne danas.

„Dok je mandat u rukama premijera građani mogu da budu mirni što se tiče borbre protiv kriminala. Momentom kad mehanizam pređe kod predsjednika države odgovornost ide kod njega. Ako to žele poslanici opozicije, to je legitimno“, rekao je premijer.

Obraćajući se poslanicima Skupštine Crne Gore, Abazović je rekao da ga ne vređa i pogađa kampanja koju protiv njega vode DPS i „deo medija koji imaju fašističku notu i mrze samo jednu stvar“.

„Od prvog dana im smeta što sam pripadnik manjinskog naroda… Ja sam premijer koji donosi teške odluke, koji je zaštitio nacionalne interese i nakon 30. avgusta 2020. godine, koji je sačuvao spoljnopolitički kurs. Ja sam premijer koji donosi teške odluke. Danas se možda svi ujedinite u mržnji. Sledeći put ujedinite se u ljubavi. Razgovarajmo oko realnih stvari, a ne oko halucinacija. Oko toga treba da se ujedinimo… Radujem se današnjoj diskusiji i pokušaju da objasnim zašto je došlo do inicijative, ko je inspirator i šta stoji iza toga. A iza toga ne stoji ni evropski put, ni želja da se pomešaju političke karte. Stoji potreba da se Crna Gora zaustavi na putu transformacije kako bi određene strukture vratile svoje finansijske pozicije koje su im izmakle ili su na dobrom putu da im izmaknu“, kazao je Abazović.

Podsetimo, inicijativu za izglasavanje nepoverenja vladi Abazovića podnelo je 36 poslanika DPS, Socijaldemokratske partije, Liberalne partije, Socijaldemokrata i Demokratske unije Albanaca samo nekoliko sati nakon što je Abazović potpisao Temeljni ugovor sa patrijarhom Srpske pravoslavne crkve Porfirijem.

Komentari (14)

Vidi sve komentare