Advokat uhapšenog u Sarajevu: Oni nisu nikakve ubice, to su porodični ljudi

Region 21. sep 202300:10 6 komentara
N1

Igor Kovačević, advokat koji zastupa Darka Dulovića, jednog od dvojice uhapšenih u akciji MUP-a Kantona Sarajevo u Sarajevo Toweru, za N1 je rekao da je otvorena istraga i da je ona u toku. Uhapšene je nazvao porodičnim ljudima i zapretio medijima da će zbog, kako je rekao, iznetih neistina, odgovarati za klevetu.

“Detalje ne mogu iznositi. Ono što vam mogu reći je da je tačno da je lišen slobode zbog pribavljanja i upotrebe dva lična dokumenta BiH, koji su izdati od strane nadležnih organa, ali sa drugim identitetima i to je sve i što je jedina istina u ovom predmetu”, navodi Kovačević.

Mediji su ranije objavili da se uhapšeni dovode u vezu sa klanom Veljka Belivuka, ali i Darkom Šarićem.

“Ovi osumnjičeni nisu nikakve ubice, radi se o krivičnom delu koje im se stavlja na teret i koje se događa svakodnevno u BiH i da su naši državljani, ne bi im bio određen čak ni pritvor. Toliko govorimo o ozbiljnosti inkriminacija koje im se stavljaju na teret. Pritvor im je predložen zbog bojazni da će pobeći kao strani državljani, odnosno da će ponoviti krivično delo”, rekao je advokat.

On je kazao i da je u javnom prostoru objavljeno mnogo neistina, kao i da će pojedinci zbog toga odgovarati.

“Digla se pompa, toliko je neistina, neobjektivnih i neproverenih informacija. Mi ćemo kao pravni zastupnici preduzeti sve korake, kad se ovo sve završi, da sve medijske kuće i organi koji su iznosili neistine odgovaraju za klevetu. Ovo su ljudi koji su porodični, imaju decu, i svi su uznemireni, upravo zbog neistina koje se iznose iz minuta u minut. Crtaju im se mete na čelo. Ovo se u uređenim sistemima ne bi moglo dozvoliti da se pušta u eter ovoliko neproverenih informacija, a da se barem druga strana ne sasluša”, rekao je Kovačević.

Dušan Jovanović Giba i Darko Dulović iz Srbije koji su uhapšeni u akciji MUP-a KS u nedelju ostaju u pritvoru, objavilo je Tužilaštvo BiH.

Naknadno je utvrđeno da njih dvojica ipak nisu bili na Interpolovoj poternici.