Agencija: Svi nastradali poljski državljani, autobus varšavskih oznaka

Region 06. avg 202212:47 > 12:482 komentara
Pixssel / Vjeran Zganec Rogulja

Hrvatska policija potvrdila je da je u saobraćajnij nesreći jutros oko 5:35 sati na autoputu A4 kod Varaždina u sletanju poljskog autobusa smrtno je poginulo 12 putnika, a 31 je povređen, među kojima su neki sa teškim povredama zbrinuti u bolnicama u Varaždinu, Zagrebu i Čakovcu.

Svi stradali su poljski državljani, potvrdila je u subotu poljska novinska agencija PAP, pozivajući se na poljsko ministarstvo spoljnih poslova.

Povezane vesti

„U ovom trenutku to možemo potvrditi“, rekao je portparol poljskog ministarstva, navodeći da je „autobus varšavskih registarskih oznaka.“

Poljski premijer Mateuš Moravjecki je nakon te tragične nesreće u Hrvatsku uputio ministra zdravstva i zamenika šefa diplomatije, a s njima će putovati i medicinari i psiholozi, javila poljska agencija.

Hrvatski premijer Andrej Plenković i ministar spoljnih poslova Gordan Grlić Radman izrazili su saučešće svojim poljskim kolegama, javila je zagrebačka agencija Hina.

Plenković je razgovarao s poljskim kolegom Moravjeckim i u ime hrvatske vlade izrazio saosećanje s porodicama nastradalih.

U poruci na Tviteru hrvatski šef diplomatije Gordan Grlić Radman poručio je da je „Hrvatski narod solidaran s Poljskom i njenim građanima“.

Komentari

Vaš komentar