Ambasada SAD u BiH: Razočaravajuće što su na funkcijama sankcionisani pojedinci

Region 02. dec 202220:42
Izvor: Samır Jordamović/Anadolu Agency

Američka ambasada u BiH ocenila je da je krajnje razočaravajuće to što sankcionisani pojedinci, poput Marinka Čavare (HDZ BiH), i dalje dobijaju vodeće uloge u vlasti.

Pročitajte još:

„Sjedinjene Američke Države ne odredjuju koje političke stranke formiraju vlade ili koje osobe popunjavaju odredjene pozicije, ali je krajnje razočaravajuće da sankcionisani pojedinci, kao što je Čavara, nastavljaju vodeće uloge u vlasti“, istakli su iz ambasade SAD u BiH za novinsku agenciju Patria.

Dodali su da ovakva imenovanja „šalju pogrešnu poruku o posvećenosti dobrom upravljanju, evroatlantskim vrednostima i konstruktivnom angažmanu sa drugim političkim partijama, usmerenom ka pronalaženju pragmatičnih i praktičnih rešenja za svakodnevne probleme sa kojima se suočavaju ljudi ove zemlje“.

Marinko Čavara (HDZ) imenovan je za potpredsednika Predstavničkog doma parlamenta BiH.

Za njegov izbor glasali su poslanici HDZ-a, Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), kao i stranaka „Osmorke“, izuzev Sabine Ćudić iz Naše stranke, koja je glasala protiv.

Čavara je završio na američkoj „crnoj listi“ zbog blokada oko formiranja Vlade Federacije BiH i imenovanja sudija Ustavnog suda FBiH.

Komentari

Vaš komentar