Andrija Mandić kandidat za predsednika Crne Gore

Region 02. feb 202314:1010 komentara
N1/arhiva

Demokratski front (DF) podržao je kandidaturu lidera Andrije Mandića za predsednika Crne Gore.

Mandić je, kako je saopšteno, poručio da veruje u pobedu i da očekuje podršku svih građana Crne Gore.

„Ovo je bitka za pomirenje, ovo je bitka svih koji ne žele da Crna Gora bude zarobljenik mafije, kao i onih stranih adresa koje ne misle dobro našoj državi. Mi moramo da vratimo centar odlučivanja o budućnosti ove zemlje u Crnu Goru. Zato ćemo razgovarati sa svakim čovekom, u svakoj opštini, da mu poručimo da smo spremni da vodimo našu zemlju napred“, kazao je Mandić.

Zato je, kako je rekao, pružena ruka svima, za jedinstvenu i pomirenu Crnu Goru.

„Pozivamo sve građane koji žele da ova država krene napred i izađe iz mržnje i podela da budu zajedno sa nama na putu pobede“, zaključio je Mandić.

Do sada su kandidaturu najavili predsedništvo Pokreta „Evropa sad!“ Milojko Spajić i predsednik Demohrišćanke stranke Dejan Vukšić.

„Evropa sad!“ je vanparlamentrani pokret, osnovan u junu, koji predvode bivši ministri u prvoj vladi posle izbora premijera Zdravka Krivokapića – Milojko Spajić i Jakov Milatović.

Oni su ostvarili dobar rezultat na podgoričkim izborima i Milatović će biti gradonačelnik.

U Krivokapićevoj vladi pokrivali su ekonomske resore, a ime pokretu dali su po ekonomskom programu „Evropa sad!“ kojeg su pokrenuli tokom ministarskog mandata.

Njime je ukinut doprinos za zdravstvo, minimalna plata je povećana sa 222 na 450 evra, a prosečna plata sa 530 na 670 evra.

Ti potezi su im doneli ogromnu popularnost, dok su ekonomisti upozoravali da će taj program voditi „grčkom scenariju“ prezaduživanja.

Vukšić je bio na čelo Agencije za nacionalnu bezbednost. Lider te stranke je bivši premijer Zdravko Krivokapić.

Predsednički izbori su zakazani za 19. mart.

Komentari

Vaš komentar