Austrijanac u Rovinju osumnjičen da je snimao nagu decu na plaži

Region 31. maj 202315:11 0 komentara
Hrvatska policija
Shutterstock/zuzapigeon

Rovinjska policija privela je u ponedeljak austrijskog državljanina (63), koji je mobilnim telefonom na plaži fotografisao nagu decu i krivično ga prijavila zbog iskorišćavanja dece za pornografiju, saopštila je u sredu istarska policija.

U policiji kažu da su u ponedeljak oko 15.20h gosti jednog naturističkog kampa na području Rovinja primetili muškarca koji se ponašao čudno u blizini dece kod vodenog tobogana.

Naime, muškarac je mobilnim telefonom snimao nagu decu, a kada mu je prišao pripadnik obezbeđenja, kog su pozvali gosti kampa, muškarac je počeo da beži.

Obezbeđenje ga je ubrzo zaustavilo i zadržali su ga do dolaska policije, koja je muškarca uhapsila i privela u stanicu. Osumnjičeni je u događaju lakše povređen.

Kako bi pronašli predmete koji se povezuju s krivičnim delom, policija je, uz sudski nalog, pretražila prostor, vozilo i mobilni telefon koji je koristio i pronašla inkriminišući sadržaj.

Austrijanac je po završetku kriminalističkog istraživanja u utorak uveče priveden u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske.