Autobus sleteo sa autoputa u Hrvatskoj, poginulo 12 ljudi, 19 teže povređenih

Region 06. avg 202208:02 > 19:1445 komentara

Najmanje 12 osoba je stradalo - 11 na licu mesta, a još jedna je preminula u bolnici kada je autobus poljskih registarskih oznaka sleteo s autoputa u Hrvatskoj. Povređeni su zbrinuti u bolnicama u Varaždinu, Čakovcu i u tri zagrebačke bolnice, a među njima 19 ima teže, a 13 lakše povrede.

Do nesreće je došlo jutros oko 5:40, na auto-putu A4 u smeru Zagreba (između mesta Jarek Bisaski i Podvorec).

„U istom trenutku po dojavi izašle su na teren sve službe. Jedanaest osoba je poginulo, 32 osobe su primljene u bolnicama u Varaždinu, Zagrebu i Čakovcu. Preminula je još jedna osoba koja je primljena na bolničko lečenje“, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Davor Božinović.

Povezano:

Autobus je išao iz mesta u blizini Varšave, a prema nekim informacijama radi se o grupi koja je planirala da ide na hodočašće u Međugorje, dodao je.

Rekao je da postoji mogućnost da je još neko zarobljen pod autobusom, ali da je autobus pregledan koliko je bilo moguće i da se nadaju da to ipak nije slučaj. Čeka se i spisak imena putnika.

„Prema onome što su ljudi na terenu mogli uočiti, nije bilo dece“, kazao je Božinović.

Naveo je da među teže povređenima ima onih koji se bore za život. „Dosta je povređenih ljudi, u ovoj nesreći imamo samo one koji su izgubili život i one koji su povređeni. Nema nikoga ko je prošao bez povrede“, rekao je Božinović.

Predstavnica Hitne je rekla da je u zagrebačke bolnice odmah prevezeno 18 ljudi, od kojih je ubrzo jedna osoba preminula.

Matija Habljak/PIXSELL

Uzroci nesreće se utvrđuju, a pretpostavlja se da je vozač zaspao za volanom, javlja Jutarnji list.

Komentari

Vaš komentar