Bećirović: Mi nikome nismo plaćali 500.000 dolara da bude uzdržan, Rezolucija o Srebrenici čista kao suza

Region 27. maj 202408:58 34 komentara
denis bećirović
REUTERS/Fabrizio Bensch

Predsedavaći Predsedništva BiH Denis Bećirović je povodom usvajanje Rezolucije o genocidu u Srebrenici u Generalnoj skupštini UN i reakcija predsednika Srbije Aleksandra Vučića, izavio da je BiH pobedila i da je tu pobedu nemoguće osporiti, dodavši da će se tek ustanoviti koliko su "negatori genocida plaćali nekim državama".

Bećirović je na Instagrmau naveo da je BiH pobedila, ubedljivo i da će iz meseca u mesec, iz godine u godinu, to biti sve jasnije – 84 glasa za istinu i BiH i samo 19 glasova za negatore genocida, preneo je Klix.ba.

„Svaki glas za Bosnu i Hercegovinu je čist kao suza. Mi nismo nikome plaćali 500.000 dolara da bude uzdržan. Koliko su negatori genocida plaćali nekim državama to ćemo tek saznati“, kazao je Bećirović.

Istakao je da je Bosna i Hercegovina pokazala dostojanstvo i da se izborila za pravdu i istinu.

„Bosna i Hercegovina je pokazala snagu i odlučnost. Bosna i Hercegovina nije zanemila kako to govori aktuelni predsednik Srbije, mi iskazujemo poštovanje žrtvama genocida u Srebrenici“, kazao je on.

Dodao je da u Generalnoj skupštini UN nije bila sportska utakmica, već je usvojena Rezolucija o jedinom genocidu u Evropi posle Drugog svetskog rata.

Umesto što koristi reč ‘ponos’ pozivam predsednika Srbije da počne koristiti reč ‘sramota'“, rekao je Bećirović.

On je pozvao Vučića da, umesto serviranja medijskih podvala, pročita presudu Međunarodnog suda pravde, presude Međunarodnog krivičnog tribunala za bivšu Jugoslaviju i Rezoluciju Generalne skupštine UN o obeležavanju i sećanju na genocid u Srebrenici.

„Umesto tradicionalne nacionalističke discipline pretvaranja očiglednih poraza u pobede, pozivam predsednika Srbije da pogleda istini u oči. Vreme je“, naveo je Bećirović.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare