Benjamina Karić izabrana za gradonačelnicu Sarajeva

Region 08. apr 202111:20 0 komentara
Benjamina Karić
Anadolija/Samır Jordamovıc

Gradsko veće Grada Sarajeva izabralo je Benjaminu Karić za gradonačelnicu. Ona je izabrana jednoglasno sa 26 glasova za.

Karić je bila predlog SDP, a za njen izbor saglasnost je dalo 15 većnika. Izjašnjava se kao Ostali, tako da nije bilo prepreka da se ona nađe na ovoj funkciji.

Karić je rođena 1991. godine u Sarajevu. Od svoje 18. godine je član SDP, a od 2019. godine je i potpredsednica partije. Uporedo je diplomirala na dva fakulteta, na Pravnom fakultetu i na Odseku za historiju Filozofskog fakulteta. Dobitnica je Srebrne značke za izuzetan uspeh na dodiplomskim i postdiplomskim studijama.

Javnosti je poznata kao najmlađa doktorka pravnih nauka u Bosni i Hercegovini i prva posleratna doktorka klasičnog rimskog prava. Autor je više od pedeset publikacija, knjiga, članaka i prevoda sa latinskog jezika. Akademskim radom se bavi od završetka studija i prošla je zvanja od demonstratora, asistenta, višeg asistenta i docenta. Tečno govori engleski i nemački jezik. Doc. dr. Benjamina Karić (rođ. Londrc) udata je i majka jednog deteta.

Podsetimo, Bogić Bogićević je odbio prihvatiti funkciju gradonačelnika nakon peripetija koje su se dešavale na prvoj konstitutivnoj sednici Gradskog veća.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!