Bez glasanja o poverenju vladi u Sobranju – poslanika Bese čekaće do ponoći

Region 11. nov 202119:291 komentar
skoplje
N1

Sednica makedonskog Sobranja na kojoj je trebalo da se glasa o poverenju Vladi Zorana Zaeva nije mogla da počne zbog nedostatka kvoruma, jer joj prisustvuje 60 poslanika opozicije, nakon što se nije pojavio poslanik Bese Kastriot Redžepi, koji je bio među potpisnicima zahteva za obaranje Vlade.

Povezane vesti

Da bi moglo da se glasa o poverenju Vladi, to na sednici mora da zatraži najmanje 61 poslanik.

Lider najveće opozicione stranke VMRO-DPMNE Hristijan Mickoski rekao je da će se na dolazak Redžepija čekati do ponoći, kada ističe rok za glasanje o poverenju Vladi.

Prema njegovim rečima, trebalo bi da se vidi da li je Redžepi živ i zdrav i da li je odlučio da ne dođe zbog evrointegracija, ili ga negde drže na silu, prenosi Plus info.

Mickoski je pozvao premijera i predsednika države da se izjasne, jer su, kako kaže, oni najodgovorniji u ovoj situaciji.

Ova vlada koristi metode iz 16. veka da preživi. Toliko sam zgrožen metodama koje koriste SDSM i DUI da ne znam da li više da nastavim da se bavim politikom, rekao je Mickoski i dodao da bi vladajuća većina na isti način mogla da obezbedi još poslanika za nastavak života vlada u budućnosti.

Mickoski se rezignirano obratio novinarima, ističući da u demokratskoj istoriji Makedonije nije viđen gori dan.

Predsednik Bese prijavio policiji da je Redžepi nestao

Generalni sekretar Pokreta Besa Arjanit Hodža rekao je da je predsednik stranke Bilal Kasami danas popodne prijavio policiji da je Redžepi nestao, jer niko iz stranke nije uspeo da stupi u kontakt s njim, zbog čega sumnjaju da je, možda, kidnapovan.

Nedugo potom, Redžepi se obratio video porukom u kojoj je naveo da je živ i zdrav i da niko ne treba da brine za njegovu bezbednost.

Stabilnost i bezbednost države, kao i mir i blagostanje našeg naroda, moraju nam biti najvažniji. Kasami i ostali ne treba da brinu za mene. Siguran sam, na strani sam albanskog naroda i svih građana u Severnoj Makedoniji koji žele mir, stabilnost i demokratiju, rekao je Redžepi.

Ja sam za EU ​​i NATO, a ne za antialbance. Ovo vam govorim čiste savesti i čim prođu rizici koji mi dolaze kao pretnja od strane nekog od članova moje stranke, odgovoriću na sva pitanja. Do tada, neka žive sloboda i demokratija. Živeli Albanci, Makedonci i svi ostali građani Severne Makedonije, poručio je Redžepi.

Komentari

Vaš komentar