Boki 13 izlazi iz zatvora: Izdržavanje kazne mu je prekinuto zbog lošeg zdravlja

Region 28. nov 202322:27 5 komentara
Televizija 24/printscreen

Makedonskom šoumenu Bojanu Jovanovskom – Bokiju 13 prekinuto je izdržavanje zatvorske kazne zbog lošeg zdravlja, potvrdio je njegov advokat Vladimir Tufegdžić.

Jovanovski je 2020. godine osuđen na po devet godina zatvora u slučaju nazvanom „Reket“ zbog iznude i primanja nagrade za nezakonit uticaj i pranje novca, i u slučaju „Međunarodni savez“ zbog prevare.

Advokat je Televiziji Telma rekao da kao branilac potvrđuje informaciju da je Osnovni krivični sud u Skoplju doneo odluku o obustavljanju izdržavanja kazne zatvora osuđenom Bojanu Jovanovskom.

„Ovakvu odluku, iako je zakasnila, treba pozdraviti kao zakonitu, pravednu i pre svega humanu. Doneta je na osnovu dva uzastopna pozitivna mišljenja nadležnog javnog tužioca u istom postupku, a na osnovu kompletne medicinske dokumentacije o zdravstvenom stanju osuđenog lica“, rekao je Tufegdžić.

Jovanovski je kaznu izdržavao u najvećem makedonskom zatvoru „Idrizovo“ kod Skoplja, a njegovi advokati su više puta tražili da mu se izdržavanje kazna prekine, jer mu je narušeno zdravlje, a ne može da se na odgovarajući način leči u zatvoru.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare