Borenović: Dodik će za manje od godinu dana postati politička prošlost

Region 06. dec 202114:30 5 komentara
N1/arhiva

Predsednik Partije demokratskog progresa Branislav Borenović izjavio je da će lider Saveza nezavisnih socijaldemokrata Milorad Dodik, bez obzira da li će njegova stranka bojkotovati opšte izbore sledeće godine ili ne, za manje od godinu dana postati "politička prošlost".

„Bojkotovao izbore ili ne, potpuno je svejedno, Dodik će svakako za manje od godinu dana izgubiti izbore i biti politička prošlost“, kazao je Borenović, saopšteno je iz PDP.

On je ocenio da će „odlazak SNSD sa vlasti, a Dodikov u političku penziju, biti spas za Republiku Srpsku“.

„Konačno ćemo dobiti priliku da RS postane bolji deo ovog dela Evrope, za šta imamo sve potencijale, da domaći i strani investitori ulažu, a ljudi ostaju u svojoj zemlji, lepo žive i rade“, kazao je predsednik PDP.

Prema njegovim rečima, u Dodikovoj „pretnji“ da će bojkotovati izbore simptomatične su dve stvari.

„Spominje bojkot ukoliko se u izbore budu mešali ‘neki stranci’, a on je oduvek najbolje sarađivao s njima. Bio je miljenik Medlin Olbrajt, pa prijatelj Pedija Ešdauna i Grejma Deja, sa kojim je smenjivao srpske političke funkcionere, da bi ga nagradio pozicijom u svom kabinetu nakon odlaska iz OHR“, naveo je Borenović.

Osim toga, kazao je, SNSD već u kontinuitetu prati polititiku HDZ BiH, odustaje od dogovorenih principa stranaka iz Republike Srpske o izboru članova Predsedništva BiH i redovno zagovara hrvatske, a ne srpske interese.

Komentari (5)

Vidi sve komentare