Verbalni obračun Dodika i Stanića na sednici Skupštine: Ko je uzeo milion evra

Region 11. maj 202114:37 > 14:43
N1

Predsednik Kluba poslanika Srpske demokratske stranke (SDS) u Narodnoj skuštini Republike Srpske udaljen je sa sednice parlamenta u Banjaluci, zbog verbalnog sukoba sa srpskim članom Predsedništva BiH i liderom Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Miloradom Dodikom.

Stanić je prethodno glasno reagovao tokom govora srpskog člana Predsedništva BiH Milorada Dodika, koji je rekao da je Stanić pre nekoliko godina tražio od njega dva miliona maraka (milion evra) da pređe u SNSD.

Dodik je to izneo posle Stanićevih optužbi vladajućeg SNSD-a za kriminal i korupciju u Republici Srpskoj. Posle pauze, kako bi se smirila situacija, Stanić se vratio u skupštinsku salu.

Dodik je u uvodnom govoru optužio opoziciju da iznosi laži o teškoj finansijskoj situaciji RS.

„Pričajte šta hoćete, treba da istrpim mnoge stvari, ali nemojte masovno lagati. Zašto je u RS ovoliki stepen mržnje između opozicije i vlasti, zašto se ne možemo objediniti oko nekih tačaka?“, kazao je Dodik.

Dodao je da se „celi svet“ bavi „non pejperima“ o Zapadnom Balkanu, a da samo iz RS nema reakcije, mada se u tim dokumentima govori o njoj.

„Podvaljuju nam 25 godina visokog predstavnika. Dajte da završamo nešto kao ozbiljni ljudi. Uporno lažete. Naša jedina šansa je da pokažemo da smo zdravo političko društvo, čiji je srpski nacionalni interes dominanatan“, kazao je Dodik.

Iz opozicije su pozvali Dodika da ne vređa opozicione poslanike, već da on i njegova stranka polože račune narodu.

SDS je najavila da neće podržati Dodikov predlog za pregovore s Federacijom BiH, jer je to „nerealno i neozbiljno pitanje“.

Komentari

Vaš komentar