Ceo Ustavni sud Bosne i Hercegovine vakcinisan u Srbiji

Region 16. mar 202115:2415 komentara
REUTERS/Lisi Niesner

Svi zaposleni u Ustavnom sudu Bosne i Hercegovine vakcinisali su se protiv koronavirusa, međutim vakcinu su umesto u svojoj zemlji primili u Srbiji, potvrđeno je iz sedišta tog suda u Sarajevu.

Vakcinacija stanovništva u BiH praktično još nije počela, jer osim simbolične količine ruske vakcine Sputnjik V i nešto donirane vakcine AstraZeneka ta zemlja još nije dobila ništa od vakcina naručenih posredstvom mehanizma Kovaks, niti je do sada uspela direktnim pregovorima da osigura nešto od vakcina zapadnih proizvođača.

Povezane vesti:

U Ustavnom sudu BiH taj problem su odlučili da reše tako što će zatražiti pomoć iz Srbije.

„Ustavni sud BiH je u saradnji i uz pomoć Ustavnog suda Srbije, Ministarstva spoljnih poslova Srbije, ambasade Srbije u BiH i Ministarstva zdravlja Srbije svim zaposlenim Ustavnog suda BiH omogućio vakcinaciju u Srbiji“, stoji u saopštenju suda.

Pojasnili su kako je vakcinacija prvom dozom obavljena 15. marta u bolnici u Užicu, a naknadno će na sličan način biti organizovana i vakcinacija drugom dozom.

Zbog te pomoći su se zahvalili svima u srpskim institucijama dodajući kako su njihovu pomoć prihvatili „imajući u vidu epidemiološku situaciju u BiH izazvanu pandemijom koronavirusa, uvažavajući upozorenja i preporuke epidemiološke struke, uzimajući u obzir procenu rizika za zdravlje zaposlenih, te potrebu osiguranja nesmetanog procesa rada Ustavnog suda BiH“.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

Komentari

Vaš komentar