Članovi DPS nisu dozvolili novinarki Vijesti da postavi pitanje

Region 02. apr 202322:31 13 komentara

Članovi partije DPS zviždali su, pevali i negodovali dok je novinarka Vijesti postavljala pitanja predsedniku Milu Đukanoviću koji je danas izgubio izbore, pa joj on nije odgovorio, jer kaže da nije čuo.

Pitanje koje je postavila novinarka bilo je da li parlamentarne izbore (11. juna) dočekuje kao lider partije i da li ćete biti nosilac liste DPS na parlamentarnim izborima.

Na to je Đukanović rekao da ne čuje i neubedljivo dodao: „Ja vas molim da dozvolimo…“ Članovi DPS u Štabu su zatim pojačali negodovanje, zvižduke…

Pročitajte još:

Nakon toga je rekao – hajmo da dozvolimo novinarima da postave pitanja. A članovi DPS počeli su da pevaju „Oj svijetla majska zoro“.

Posle te pesme, Đukanović je rekao: „Verovatno će biti još prilika da odgovaram na pitanja, ne bih želio da se zajedno iscrpljujemo“.

I napustio salu.

Milan Krstić sa Fakulteta političkih nauka je, gostujući u specijalnoj emisiji TV N1, rekao da misli da je baš trebalo ovako da se završi.

„Ovo je sublimacija svega u vezi sa Milom Đukanovićem. Na početku je zaista delovalo da je ovaj govor jedno dostojanstveno prihvatanje poraza, i ja sam stekao utisak da ovo treba pohvaliti kao primer svima u regionu kako se silazi sa funkcije. A onda dolazite do ovog debakla, u kojem Milo Đukanović pokušava zaista da dozvoli atmosferu u kojoj neće moći da se postavi pitanje i u kojoj očigledno čuje pitanje u nekom trenutku, ali se pravi da ne čuje, ne smiruje svoje pristalice, a u početku tobože dozvoljava novinarima da postave pitanje. To je ta jednosmernost koja je krasila njegov režim i zbog kojeg je završio kako je završio“, ocenio je Krstić.

To je, kako ističe, pitanje koje nas je sve najviše zanimalo. Bilo bi korektno da je rekao večeras nećemo imati pitanje novinara, dodao je.

Politikolog Despot Kovačević ocenio je da se Đukanović svojski potrudio da sve izgleda dostojanstveno, ali da je na kraju je pokazao da ništa od toga ne stoji. I onda njegov pokušaj da ne čuje što je već čuo, na prilično nedostojanstven i nedemokratski način se odnosio prema jednoj novinarki, naveo je gost N1.

Podsetimo, Milo Đukanović, lider DPS, posle poraza u drugom krugu izbora, čestitao je pobedu Jakovu Milatoviću.
Sve o današnjim izborima čitajte u našem blogu uživo.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare