Crna Gora preuzima predsedavanje Procesom saradnje u jugoistočnoj Evropi

Region 10. jun 202212:03
Izvor: Pixabay

Crna Gora preuzima predsedavanje Procesu saradnje u jugoistočnoj Evropi (SEECP), saopštilo je Ministarstvo inostranih poslova te zemlje i najavilo da će resorni ministar Ranko Krivokapić učestvovati večeras u Solunu na sastanku šefova diplomatija SEECP, na poziv sadašnjeg predsedavajućeg, grčkog kolege Nikosa Dendijasa.

Ministarski sastanak biće prilika za predstavljanje prioriteta crnogorskog predsedavanja SEECP kao najveće regionalne inicijative koju čini 13 članica, a čije izvršno telo – Savet za regionalnu saradnju, broji 46 država, organizacija i međunarodnih finansijskih institucija.

Pročitajte još

Predsedavanje inicijativi biće dodatna prilika da Crna Gora potvrdi svoje kapacitete regionalnog lidera u evropskim integracijama, navodi se u saopštenju.

Ministarski sastanak biće i prilika za razmenu mišljenja o aktuelnim izazovima, kako u regionu jugoistočne Evrope, tako i u širem, evropskom i globalnom kontekstu, te ubrzanju reformskih procesa na putu evropske integracije zemalja aspiranata iz regiona, prenosi RTCG saopštenje.

Komentari

Vaš komentar