Crnogorski tužilac: Sa sigurnošću mogu da tvrdim da kokain nije bio za „Voli“

Region 14. jan 202214:355 komentara
Izvor: N1

Glavni specijalni tužilac Crne Gore Milivoje Katnić izjavio je da sa sigurnošću može da tvrdi da zaplenjeni kokain nije bio namenjen kompaniji "Voli", te da je trebalo da bude uzet na putu od Bara do "Volija", dok je specijalni tužilac Miroslav Turković rekao da je uhapšen špediter Đ.D.

Katnić tvrdi da „roba“ nije trebalo da dođe u „Voli“, jer je taj trgovinski lanac u proteklih pola godine više puta tražio da se proveravaju kontejneri kojima mu stiže roba i da je to učinio i za ovaj kontejner.

Kako je droga stigla u „Voli“, Katnić objašnjava kao propust u obaveštajnim službama i dodaje da je kokain 96 odsto čist.

Špediter Đ.D. uhapšen je i određeno mu je zadržavanje zbog sumnje da je bio član kriminalne organizacije koja je krijumčarila kokain u paketima banana koje su bile namenjene kompaniji „Voli“, saopštio je Turković na konferenciji za medije Specijalnog državnog tužilaštva i Uprave policije.

On je rekao da je još nekoliko osoba iz Crne Gore, na čijoj identifikaciji se radi, učestvovalo u krijumčarenju te droge.

Tovar od oko 500 kilograma kokaina pronašli su radnici „Volija“ u paketu sa bananama, a potom je uprava te firme obavestila policiju, podseća RTCG.

Katnić je saopštio je da je tužilaštvo došlo do podataka koji upućuju na sumnju da je tokom 2021. godine u Sloveniji, Crnoj Gori i teritoriji Ekvadora, stvorena kriminalna organizacija koja se bavi neovlašćenom proizvodnjom, držanjem i prodajom droge.

Vršilac dužnosti direktora Uprave prihoda i carina Milena Petričević je rekla da je od 109 kontejnera koji su kontrolisani u Baru – 70 sadržalo banane.

Carinski službenik koji je rukovodio skenerom tog dana kada su stigle banane došao je do saznanja da je jedan kontejner kontaminiran. Tu informaciju je podelio sa nama, a mi smo napravili procenu da taj podatak treba da podelimo sa institucijama, rekla je Petričević i navela da je pošiljka praćena do terminala u Podgorici i kupca kompanije Voli trejd.

Komentari

Vaš komentar