Dečak (13) u školu donosio više komada noževa: Podneta prijava protiv majke

Region 28. sep 202317:14 0 komentara
škola učitelj đaci učenik nastavnik profesor
Unsplash/Taylor Flowe

Budvanska policija oduzela je od jednog učenika osnovne škole više komada metalnih noževa i pirotehnička sredstva, a protiv njegove majke podneta je prekršajna prijava.

Budvanska policija je postupala na osnovu saznanja da dečak od 13 godina sa sobom u školu i zonu škole nosi nož. Zapravo oni su došli do fotografije na kojoj se, kako je saopštila Uprava policije, vidi da taj dečak u prostorijama osnovne škole drži manji nož i „predmet crne boje nalik na pištolj“, prenose „Vijesti“.

„Nakon toga su preduzete radnje u objektu stanovnja dečaka i njegovog zakonskog zastupnika V.M. (35), kojom prilikom je pronađeno više komada metalnih noževa, plastični pištolj – igračka i plastična municija, kao i pirotehnička sredstva“, navodi se u saopštenju.

Pronađeni predmeti privremeno su oduzeti, a o događaju su upoznati službenici Centra za socijalni rad radi preduzimanja mera i radnji iz njihove nadležnosti, kao i državni tužilac, koji se izjasnio da u navedenom događaju nema elemenata krivičnog dela za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti.

„Protiv zakonskog zastupnika maloletnika, majke V.M. je zbog propuštanja mera roditeljskog nadzora podnešena prekršajna prijava u skraćenom postupku shodno Zakonu o zaštiti od nasilja u porodici“, zaključuju iz policije.