Dečaka u Memorijalnom centru u Vukovaru ujela šarka

Region 03. avg 202220:51 5 komentara
šarka
screenshot/Youtube

Dečaka iz Vukovara, Rafaela Stefanovića (7) u subotu oko 11:30, u Memorijalnom centru Domovinskog rata u Vukovaru ugrizla je zmija otrovnica - šarka.

Kako piše lokalni portal Press 032, dečak je u Centru bio sa ocem i dve mlađe sestre, a do ujeda zmije došlo je dok su deca razgledavala izložene eksponate iz rata.

Prema rečima dečakovog oca Dragana, deca su šetala okolo sve dok Rafael nije došao do njega i rekao da ga je ujela buba za nogu. Kad je otac pogledao desnu nogu dečaka, odmah je znao da se radi o ujedu zmije otrovnice.

U razgovoru za Press 032 otac je rekao da je oko rane bilo dosta krvi i da je odmah još malo istisnuo kako bi izbacio otrov. Decu je brzo pokupio, javio supruzi šta se dogodilo i krenuo prema vukovarskoj bolnici kako bi pomogli sinu. U razgovoru s njim sin mu je rekao da mu je muka, da ga boli stomak i da mu se muti pred očima.

“Sin mi je rekao da je video kao neko gnezdo po čemu sam zaključio da se radi o šarki čije šare tako izgledaju. Potvrdili su mi to i iz Udruženja zmijolovac. Radilo se o klasičnom takozvanom mokrom ujedu što znači da je zmija pustila otrov, ali ga očigledno nije imala dovoljno ili ga nije ujela kako treba. Inače, ujedi zmija otrovnica i neotrovnica su različiti i po tragovima na koži se odmah može znati o kakvoj zmiji se radi”, kazao je Dragan Stevanović u razgovoru.

Lekari su zbrinuli Rafaela koji je dobio infuziju i ostao u bolnici 24 sata. Posle toga je pušten na kućno lečenje.

Komentari (5)

Vidi sve komentare