Demokratski front i Demokrate izneli predlog rekonstrukcije Vlade Crne Gore

Region 16. sep 202108:425 komentara
Vlada Crne gore, Crna Gora Vlada, sednica vlade
Izvor: N1

Aktuelnu Vladu Crne Gore potrebno je rekonstruisati na način da umesto dosadašnjih 12 ima 18 ministarstava i tri potpredsednika, a Tužilački savet biće izabran na sednici na kojoj bude rekonstruisana Vlada, saopštili su Demokratski front i Demokratska Crna Gora.

U zajedničkom saopštenju navodi se da je na poslednjem sastanku predsednika i predstavnika konstituenata parlamentarne većine dogovoreno da je potrebno da dva najveća politička subjekta postignu dogovor o načinu razrešenja otvorenih političkih pitanja, koja onemogućavaju redovno funkcionisanje, a da ostali neće biti kočnica tome

Oni navode da su, uvažavajući taj zahtev, obavljene konsultacije predstavnika Demokratskog fronta i Demokrata.

Posle konsultacija zaključeno je da je potrebno „rekonstruisati postojeću 42. Vladu Crne Gore na način da umesto dosadašnjih 12 ima 18 ministarstava i tri potpredsednika, s tim što bi potpredsednici ujedno mogli da budu i resorni ministri“, ističe se u saopštenju.

Podela resora bila bi dogovarana sa formalnim predlagačem rekonstrukcije Vlade, a političke organizacije bi saglasno propisanim procedurama i demokratskim standardima kandidovale svoje predstavnike.

„Tužilački savet će se izabrati na sednici na kojoj se bude birala rekonstruisana Vlada. Na prethodno navedeni način biće rešena otvorena politička pitanja, osnažena 42. Vlada i postignut potreban nivo političke stabilnosti neophodan za dalje reformske procese“, zaključeno je u zajedničkom saoštenju.

Komentari

Vaš komentar