Deponija kod Nikšića ponovo gori, situacija alarmantna

Region 01. avg 202114:31
Izvor: N1

Deponija, koja je udaljena šest kilometara od Nikšića, ponovo gori, a situacija je alarmanta.

Načelnik Službe zaštite i spasavanja Nikšić Slavko Tadić kazao je za Televiziju Crne Gore da se ekipa povukla sa gradske deponije „Mislov do“ u Nikšiću, zbog velike temperature i ogromnih detonacija, te će čekati jutro da se požar smiri kako bi mogli prići i pokušati da ugase požar.

Tadić je istakao da je „nemoguća misija“ da se ugasi deponija, te upozorava da bi ceo Nikšić mogao da se otruje od posledica požara.

„Mi ovo ne možemo da ugasimo. Upozoravali smo deset godina. Ovo je moralo da se desi, kad se ne upravlja deponijom na pravi način. Ne možemo da se primaknemo zbog temperature. Ogromne su detonacije od raznih boca i municije u otpadu“, rekao je Tadić.

Tadić navodi da nije preporučljivo deponiju gasiti vodom.

„Deponija se jedino gasi ugušivanjem. U našem slučaju, deponija ‘Mislov do’ je prevazišla sve gabarite i ne može da se uguši zato što je čitava severna strana otvorena i šta god da se radi nije efikasno“, objašnjava Tadić.

Poslednjih dana u Crnoj Gori je bilo nekoliko požara. Pre dva dana je gorelo brdo Gocica u Podgorici, a kako je saopšteno požar je podmetnut i napravljena je velika šteta.

U Crnoj Gori su ovih dana visoke temperature vazduha koje idu i preko 40 stepeni, koliko je izmereno u Podgorici.

Komentari

Vaš komentar