Devojčica iz BiH pretila da će „pucati po školi“, policija kaže „nesmotreno ponašanje“

Region 26. feb 202419:39 2 komentara
policija BiH
N1 Sarajevo/Ilustracija

Devojčica iz Cazina u Bosni i Hercegovini objavila je na društvenoj mreži Instagram pretnju „danas ću pucati po svojoj školi“, zbog čega se policija Unsko-sanskog kantina digla „na noge“, objavio je N1 Sarajevo. Prema rečima portparola MUP USK, nije bilo ozbiljne pretnje, već je u pitanju „nesmotrenost mlade osobe“.

Policijski službenici MUP-a USK, u saradnji sa Federalnom upravom policije (FUP) i OBA danas su proveravali pretnju koja je ujutru objavljena na društvenoj mreži Instragram, a odnosi se na status jedne osobe koja je napisala da će „danas pucati po svojoj školi“, rekao je za N1 Sarajevo Ale Šiljdedić, portparol MUP-a USK.

“Policija Unsko-sanskog kantona je u ranim jutarnjim satima zaprimila prijavu od Federalne uprave policije o mogućem oružanom napadu u nekim školama USK. Zaprimili smo određene informacije i o osobi, tačnije broj telefona sa kojeg je postavljena objava na društvenim mrežama. Odmah smo izašli na teren”, rekao je Šiljdedić.

On je dodao da je policija dobila dojavu da je pretnju na instagramu postavila maloletna ženska osoba sa područja Opštine Cazin.

“Ne radi se o ozbiljnim pretnjama, nego nesmotrenom ponašanju mlade osobe koja je objavila informacije na društvenim mrežama. O svemu je obavešteno Tužilaštvo USK”, kazao je portparol policije.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare