DF: Abazović i Joković da se izjasne o našoj ponudi, inače ih prepuštamo sudbini

Region 05. avg 202217:05 1 komentar
Pixabay

Demokratski front saopštio je da su premijer i potpredsednik Vlade Dritan Abazović i Vladimir Joković svojim ćutanjem ignorisali njihovu javnu ponudu o resetovanju odnosa parlamentarne većine, koja bi kroz model tehničke vlade bila zadužena da pripremi i organizuje parlamentarne, predsedničke i lokalne izbore, koji bi bili održani zajedno.

Pročitajte još

Iz Demokratskog fronta su pozvali Abazovića i Jokovića da se u narednih nekoliko dana jasno odrede o ponudi, jer će ih u suprotnom prepustiti njihovoj sudbini, prenosi RTCG.

„Nakon što je izvesno da je Abazovićeva vlada pala i da ne postoji mogućnost da polovina ministara koji su bili za potpisivanje Temeljnog ugovora nastavi da funkcioniše sa drugom polovinom koja je bila protiv toga, smatrali smo našu ponudu državničkom, odgovornom i što je najvažnije, u interesu građana Crne Gore“, saopštili su iz DF.

Pošto je Vlada izgubila podršku dve trećine poslanika koji su je podržavali, u Demokratskom frontu smatraju da su Abazović i Joković prvi pozvani da odgovore na njihovu ponudu.

„Bez obzira na političke i ideološke razlike, verujemo da je ovaj predlog prihvatljiv većini respektabilnih političkih subjekata i da predstavlja jedini mogući izlaz iz postojeće krize. Pozivamo Abazovića i Jokovića da se u narednih nekoliko dana jasno odrede o našoj poštenoj ponudi, jer će ih u suprotnom Demokratski front prepustiti njihovoj sudbini“, naveli su iz tog saveza i upozorili da ignorisanje ove ozbiljne društveno-političke krize ne može da traje u nedogled.

Komentari (1)

Vidi sve komentare