Direktor crnogorske policije: Bombaški napad na Cetinju je crvena linija

Region 20. jun 202418:23 2 komentara
Miloš Lazić/Nova.rs

Direktor Uprave policije Crne Gore Aleksandar Radović izjavio je da obaveštajni podaci već duže vremena govore da je obračun kriminalnih grupa u toku, te da se očekivalo da može doći do bombaškog napada kao što je današnji na Cetinju.

„Nažalost, ostvarilo se“, kazao je on na vanrednoj konferenciji za medije povodom jutrošnje eksplozije na Cetinju u kojoj su stradale dve osobe, a tri teže povređene.

Dve osobe su poginule dok je jedna teško povređena nakon eksplozije auto-bombe kod Sportskog centra na Cetinju, kazao je doktor Predrag Milošević, prenose lokalni mediji. Dvoje povređenih je u stabilnom stanju prebačeno u Podgoricu na dalje preglede.

Poginuli su Petar Daluđerović i Dragan Roganović, dok se teško povređenom Tasu Jovanoviću u bolnici bore za život.

Razume, kako je kazao direktor policije, uznemirenost građana, posebno kada ima slučajnih žrtava.

„Ovo je crvena linija. Crna Gora ne sme sebi dozvoliti nijednu slučajnu žrtvu. Dužni smo da se suprotstavimo svakom obliku nasilja i kriminala. Borba protiv kriminala mora biti prioritet. Neće biti laka, ali država će pobediti. Koristim ovu priliku da pozovem sve donosioce odluka, i u Vladi i poslanike, da daju svoj konkretan i maksimalan doprinos. Ovaj dan ne sme više nikad da se ponovi“, kazao je Radović.

On je potvrdio da su stradali povezani sa kriminalnim klanovima.

V.d. pomoćnika direktora za Sektor za borbu protiv kriminala Lazar Šćepanović je objasnio da je na jednom stablu u visini od sedam metara fiksirana, improvizovana eksplozivna naprava.

„Za nju postoji sumnja da je aktivirana daljinskim upravljačem i da su mete bile četiri lica koja su ulazila u Sportski centar“, dodao je on.

Tužiteljka Danka Ivanović-Đerić kazala je da će Više državno tužilaštvo (VDT) hitno preduzeti mere i radnje kako bi se u što kraćem roku rasvetlio taj događaj.

„Naložena je obdukcija lica koja su izgubila život. Od UP očekujem posvećenost i saradnju da bi došli do izvršilaca ovog krivičnog djela“, poručila je ona.

Mediji navode da se radi o nastavku obračuna klanova. Ubijeni su u bezbednosnim službama bili registrovani kao članovi škaljarskog klana.

U obračunu kavačkog i škaljarskog klana do sada je ubijeno više od 50 osoba medju kojima je bilo i slučajnih žrtava.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare