Direktor crnogorske Uprave prihoda i carina podneo ostavku

Region 05. okt 202215:11 0 komentara
N1

Direktor Uprave prihoda i carina (UPC) Rade Milošević podneo je ostavku na tu funkciju, objavili su podgorički mediji.

On je to učinio nakon razgovora sa predsednikom Vlade Crne Gore Dritanom Abazovićem. Pojedini mediji javljaju da je razgovor bio vrlo buran i na ivici fizičkog obračuna.

Milošević je funkcioner Građanskog pokreta URA premijera Abazovića.

Pročitajte još

Milošević je saslušan u subotu veče, u sklopu istrage o švercu cigareta.

Milošević je kazao pre dva dana da nije bio ni uhapšen, niti priveden, već da se odazvao pozivu policije u svojstvu građanina i nadležnim organima dao dokumentaciju koja je od njega tražena na uvid u vezi s nestankom kamiona punog cigareta koje je trebalo da budu spaljene.

Njegovo „hapšenje“ prethodno su pozdravili premijer Abazović i ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić. U međuvremenu je juče Abazović kazao da je razgovarao s Miloševićem i da je čuo njegovu verziju.

„Bio bih jako neprijatno iznenađen da je on lično napravio ovakvu vrstu propusta. Mi svaki dan potpisujemo razne odluke, a da li tu ima nešto drugo, neka istraže nadležni organi“, rekao je Abazović.

U okviru istrage je priveden šef Komisije Uprave prihoda i carina (UPC) za uništavanje cigareta, Elvir Adrović. Uprava prihoda i carina organizovali su spaljivanje 17. avgusta, kada je UPC saopštila da će u pećima fabrike „Javorak MB“ u Nikšiću biti uništeno 1.000 paketa cigareta zaplenjenih u Slobodnoj zoni Luke Bar. Poslednje spaljivanje bilo je u četvrtak u Železari, kada je Milošević saopštio da će biti uništena roba tržišne vrednosti tri miliona evra, a nabavne vrednosti blizu milion.

Tom uništavanju prisustvovali su i premijer Dritan Abazović i ministar bez portfelja Zoran Miljanić.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!